fredag 12 mars 2010

Gästskribent: ”Link och ljusets orb”

Det var en gång en kille som hette Link. Han hade alltid på sig en grön tomteluva. Link har ljust hår och ljus hy, han har en avbildning av Triforce på sin hand.
En dag lekte han med sina kompisar Bert, Karl och Jim, de lekte kurragömma. Bert räknade – 1, 31, 19, 101, 11, 81, 29, 99 – Nu kommer jag!
Men när Link gömde sig i en kruka så sköts han uppåt som en raket, när han vaknade var han på planeten Qurupu. Han undrade hur han skulle komma hem. Han kände sig rädd. Men när han satt och grubblade kom en utomjording. Han sa att han inte var farlig men han sa också: ”Vi behöver din hjälp här! Den onde härskaren Gannon har tagit ljusets orb. Om inte orben är tillbaka i templet innan kvällen kommer det att vara mörkt för alltid i Qurupu.”
Så Link gav sig iväg med svärd och sköld och magiska prylar. Han gick mot ett mörkt moln, när han kom fram såg han ett öga i molnet.”-Moah ha ha ha, du kan inte stoppa mig!” Men Link tog fram sin magiska lampa och förde bort Gannon till en annan dimension.
Sen sprang Link och tog ljusets orb, den var röd, blå, lila, orange, grön, gul, rosa, brun och vit. När han lade tillbaka orben i templet såg han en likadan kruka som förut, så han hoppade ner i krukan och flög iväg. När han vaknade var han hemma igen och Bert ropade på honom. ”Hittad” sa Bert. Men så ropade mamma att maten var klar så Link gick hem och åt. SLUT


Ossian E Larsson 10 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar